KOTITALOUSVÄHENNYS

Voit saada kotitalousvähennystä kotitaloustyöstä, jota teetät omassa kodissasi, vapaa-ajan asunnossa tai vanhempiesi/isovanhempiesi kodissa. Asuntoa ei tarvitse omistaa, asuminen tai oma käyttö riittää. Työtä tuottavan yrityksen tulee olla merkitty ennakkoperintärekisteriin. 

Kotitalousvähennystä ei saa sellaisesta hoiva- ja hoitotyöstä, jota terveydenhoitopalvelut tuottavat arvonlisäverottomasti. Näin ollen RaiKun kotipalvelun tarjoamat kotihoito- ja omaishoitajan sijaistamispalvelut ovat vähennyskelpoisia. Kotisairaanhoidosta ja siihen luokiteltavasta keskusteluavusta ei voi tehdä kotitalousvähennystä. 

Mikäli olet oikeutettu palveluseteliin, et voi hyödyntää kotitalousvähennystä. 

Voit vähentää kohtitalousvähennyksenä 50% maksamistasi työkuluista. Vähennyksen omavastuu on 100€ ja vähennyksen yläraja yhden henkilön osalta 2400€. Mikäli ostat palveluita yhdessä puolisosi kanssa, voi vähennyksen yhteissumma nousta siis 4800 euroon. Ota kuitenkin huomioon, että mikäli omat tulosi ovat pienet ja niistä maksamasi verot vähäiset, voi verohallinto katsoa, ettei vähennykseen ole enää tarvetta. Tarkista asia tarvittaessa Verohallinnolta.

Voit saada kotitalousvähennyksen huomioitua joko ennakonpidätysprosentissasi tai jälkikäteen ilmoittaen siitä veroilmoituksen yhteydessä lomakkeella tai Omaverossa. Tarvitset ilmoitukseen yrityksen Y-tunnuksen, laskun loppusumman ja erittelyn työstä sekä muista kuluista. Säilytä maksujesi kuitit, sillä niitä voidaan pyytää tarvittaessa tarkistettavaksi.

Lue lisää Verohallinnon sivuilta.